Gratis bezorging LET OP wegens Black Friday kan dit iets langer duren
30 dagen bedenktijd
Ophalen bij een afhaalpunt
Menu

Transparant ondernemen

Bij Blue Barn Jeans staan kinderen centraal. De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen.

Onze is missie is het om samen met jou een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid betekent niets meer en niets minder dan ‘blije mensen op een gezonde aarde’ en ‘er is altijd genoeg voor iedereen’ Het creëren van een duurzame toekomst kan alleen door de juiste actie(s) te ondernemen. Om tot de juiste acties te komen zul jij, maar ook wij, creatief, enthousiast en vol met energie moeten zitten. Met jou acties bepaal je namelijk hoe onze wereld er over een aantal jaren uit ziet.

Je draagt bij aan een duurzame toekomst door te kiezen voor een product dat niet schadelijk is voor de mens en de planeet. De productie van dit product moet ieders rechten respecteren. Denk aan een ecologisch geproduceerd t-shirt: een ‘duurzame oplossing’, toch? Niet altijd hoor… Is je sweater van biokatoen na vier keer wassen vormloos, of is alle kleur eruit ? Leuk dat het onder de hoogste milieustandaarden geproduceerd is, maar als je het zo kort kunt gebruiken, is het niet bepaald duurzaam te noemen. Duurzaamheid gaat dan ook niet alleen over eerlijk en ecologisch produceren, het gaat ook, juist, over hoe lang iets meegaat.

En welke acties onderneemt Blue Barn Jeans dan eigenlijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst?

Bij Blue Barn Jeans checken we – van stofkeuze tot transport – of alles klopt. Zijn de naden recht, is de rits juist geplaatst, is de stof sterk en vervaagt de kleur van de stof niet al na een aantal wasbeurten. De kwaliteit van jou shirt, sweater of jeans wordt verder bepaald door drie aspecten: de stof, de pasvorm en de afwerking. Als een van de deze drie aspecten niet goed is, zul je dat snel genoeg merken. De stof begint te pillen of verkleurt, na het wassen raakt het kledingstuk uit vorm, of de naden zijn scheef gestikt.” Langer dragen is minder weggooien!

 

En natuurlijk is Blue Barn Jeans ook betrokken bij het produceren een duurzaam product. We kopen onze stoffen bij een van de schoonste denim fabrieken ter wereld. Deze fabriek heeft het als beleid beleid om actief hun ‘footprint’ in het hele denim productieproces te verkleinen en tegelijkertijd nieuwe manieren te vinden om het werkgeluk van hun medewerkers te vergroten.

Deel jouw verhaal

Wij vinden ’t belangrijk om ons verhaal te delen met jou. Maar we willen ook graag dat jij je verhaal met ons deelt. Hoe meer je voelt bij een verhaal, hoe groter de kans dat je het onthoudt. Door een verhaal te onthouden raak je geïnspireerd om over gaan tot de juiste acties om een duurzame toekomst te creëren.

Welk verhaal zou jij graag willen vertellen? Het verhaal waarin je vertelt dat je geholpen hebt om boomkap tegen te gaan? Of dat we overal iets van kunnen leren? Het mag en kan allemaal! Laten we samen op zoek gaan naar jouw verhaal en dat speciale gevoel creëren die je voelt wanneer je een boek dichtslaat of de bioscoop verlaat. Help je mee om op zoek te gaan naar de verhalen die ons gaan helpen om een duurzame toekomst te creëren?

Castricum, Nederland

Wij streven er naar om alles binnen ons bedrijf zo transparant mogelijk te maken. Middels deze pagina nemen we jou mee in ons ontwikkelingsproces. Van het design in Nederland to het productieproces in Portugal en China.

 

Ons kantoor is gevestigd in Castricum. Dit prachtige dorp aan zee geeft ons de inspiratie om de beste denim collecties te ontwikkelen.

 

Van de eerste schetsen tot de uiteindelijke productie; alles wordt in Castricum gecreëerd.

 

Je kan altijd binnen stappen, mocht je een keer in de buurt zijn. We laten graag zien waar we mee bezig zijn.

Zhongshan, China

Blue Barn Jeans werkt nauw samen met een onze partner in Zhongshan, China. Een stad met meer dan 3 miljoen inwoners en staat bekend als het centrum van de Kantonese cultuur. De beroemde oosterse krijgskunst KungFu komt hier vandaan. Ook is Zhongshan het centrum voor denim in het zuiden van China.

 

Wij produceren al onze jeans bij een mooie fabriek geleid door Matthew en Venus, broer en zus. Deze gloednieuwe fabriek is BSCI gecertificeerd. Je krijgt dit certificaat als je je o.a. inzet voor een maatschappelijk verantwoord beleid, het uitbetalen van een minimumloon en voorzieningen voor een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving. En het belangrijkste is dat er geen dwang- of kinderarbeid voorkomt.

 

Vier keer per jaar reizen we naar China om samen met Matthew, Venus en het hele team jou perfecte jeans te ontwikkelen.

 

De stoffen

Wij maken onze jeans met de beste stoffen die voorhanden zijn. Dit doen we bij onze vaste leverancier met o.a. vestigingen in Hong Kong, New York en Parijs. Zij zijn prominent lid van bluesign®.

 

De wasserij

Bij het ontwikkelen van onze denim maken we gebruik van een moderne wasserij. Deze wasserij is helemaal ingericht op het hergebruiken van water. Dit scheelt enorm veel verspilling. Helaas kunnen we (nog) niet al het water 100% hergebruiken, maar wij streven er naar dit recycle proces steeds verder te ontwikkelen.

 

Duurzame ontwikkelingen

De denim wereld staat niet stil! Een aantal items in onze collectie worden door middel van lasers ge-finished. Door middel van hete laserstralen kan je met zeer nauwkeurig precisie verschillende patronen en effecten op je jeans maken. Het gebruiken van een laser is veel duurzamer.

 

Blue Barn Jeans zal de komende tijd verschillende items op de markt brengen die met deze techniek worden bewerkt.

 

Guimarães, Portugal

Onze sweaters en t-shirts worden geproduceerd in Guimarães, gelegen in het noorden van Portugal. Het historische centrum staat sinds 2001 op de UNESCO werelderfgoedlijst, vanwege de historische monumenten uit de middeleeuwen.

 

De fabriek waar wij mee samenwerken is ISO9001 gecertificeerd. Dit is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Onze items die zijn geproduceerd met biologisch katoen worden hier gemaakt.

 

Twee keer per jaar reizen we naar Guimarães om samen met de fabrikant nieuwe, toffe t-shirts en sweaters te ontwikkelen.

Online shoppen

We hebben een aantal ( nu al ) tijdloze klassiekers ontworpen en ontwikkeld. Elk met verfijnde details. Vernieuwend door de coole designs die met lef ontworpen zijn. We brengen nieuwe denim kwaliteiten voor zowel girls als boys met uitzonderlijke prints. En… we zullen naast jeans ook jeans jackets, sweats en tees gaan ontwikkelen. Met onze jeans – in de maten 128 t/m 176 – willen we kids een geweldig gevoel geven