Wij produceren al onze jeans bij een mooie fabriek geleid door Matthew en Venus, broer en zus. Deze gloednieuwe fabriek is BSCI gecertificeerd. Je krijgt dit certificaat als je je o.a. inzet voor een maatschappelijk verantwoord beleid, het uitbetalen van een minimumloon en voorzieningen voor een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving. En het belangrijkste is dat er geen dwang- of kinderarbeid voorkomt. Vier keer per jaar reizen we naar China om samen met Matthew, Venus en het hele team jou perfecte jeans te ontwikkelen.

Onze t-shirts en sweaters worden in Turkije geproduceerd. Een aantal keren per jaar reizen we af naar Izmir, een prachtige stad gelegen aan de Egeïsche Zee. Deze producties zijn gemaakt van 100% organisch katoen én zijn waterbesparend gewassen. Daarom mogen we met trots zeggen dat al deze items GOTS gecertificeerd zijn; Met dit keurmerk ben je verzekerd van stoffen die zowel milieuvriendelijk, biologisch als maatschappelijk verantwoord geproduceerd zijn.

Tevens investeren we veel tijd, samen met onze Turkse partner, om verschillende nieuwe, milieuvriendelijke manieren van kleding produceren te ontwikkelen. Denk daarbij aan 'laserfinish' en het kleuren van katoen met natuurlijke materialen, zoals thee, hibiscus en kurkuma. 

Blue Barn Jeans streeft er na om in de toekomst zoveel mogelijk producten te kunnen aanbieden die met de grootst mogelijke zorg voor mens en milieu gemaakt zijn. 

Mocht je meer willen weten over deze certificaten en wat de (strenge) voorwaarden zijn? Kijk dan op global-standard.org (GOTS) en amfori.org (BSCI)