Gratis bezorging LET OP wegens Black Friday kan dit iets langer duren
30 dagen bedenktijd
Ophalen bij een afhaalpunt
Menu

Duurzame Kinderkleding

De duurzame kinderkleding lijn van Blue Barn Jeans is ontwikkeld met organisch materiaal. Dit betekent dat er tijdens de productie geen gebruik is gemaakt van vervuilende stoffen. En daarnaast zijn ook goede werkomstandigheden in de fabrieken zijn een absoluut vereiste.

Wie hebben er allemaal baat bij duurzame kindermode van Blue Barn Jeans?

1. De planeet. Hoe? Door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en verwerking methoden ontstaat er een stuk minder vervuiling.
2. De mens. Goede lonen en veilige werkomstandigheden zijn een voorwaarde voor de werknemers die jouw jeans maken.
3. Jij. Het dragen van jouw favoriete Blue Barn Jeans jeans voelt nog beter als je weet dat je daarmee bijdraagt aan een duurzamere wereld. Bovendien kan je er nog langer in lopen, aangezien duurzame kleding langer meegaat!

 

Bij Blue Barn Jeans staan kinderen centraal. De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen.

 

Onze is missie is het om samen met jou een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid betekent niets meer en niets minder dan ‘blije mensen op een gezonde aarde’ en ‘er is altijd genoeg voor iedereen’ Het creëren van een duurzame toekomst kan alleen door de juiste actie(s) te ondernemen. Om tot de juiste acties te komen zul jij, maar ook wij, creatief, enthousiast en vol met energie moeten zitten. Met jou acties bepaal je namelijk hoe onze wereld er over een aantal jaren uit ziet.

 

Je draagt bij aan een duurzame toekomst door te kiezen voor een product dat niet schadelijk is voor de mens en de planeet. De productie van dit product moet ieders rechten respecteren. Denk aan een ecologisch geproduceerd t-shirt: een ‘duurzame oplossing’, toch? Niet altijd hoor… Is je sweater van biokatoen na vier keer wassen vormloos, of is alle kleur eruit ? Leuk dat het onder de hoogste milieustandaarden geproduceerd is, maar als je het zo kort kunt gebruiken, is het niet bepaald duurzaam te noemen. Duurzaamheid gaat dan ook niet alleen over eerlijk en ecologisch produceren, het gaat ook, juist, over hoe lang iets meegaat.

 

En welke acties onderneemt Blue Barn Jeans dan eigenlijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst?

 

Bij Blue Barn Jeans checken we – van stofkeuze tot transport – of alles klopt. Zijn de naden recht, is de rits juist geplaatst, is de stof sterk en vervaagt de kleur van de stof niet al na een aantal wasbeurten. De kwaliteit van jou shirt, sweater of jeans wordt verder bepaald door drie aspecten: de stof, de pasvorm en de afwerking. Als een van de deze drie aspecten niet goed is, zul je dat snel genoeg merken. De stof begint te pillen of verkleurt, na het wassen raakt het kledingstuk uit vorm, of de naden zijn scheef gestikt.” Langer dragen is minder weggooien!

En natuurlijk is Blue Barn Jeans ook betrokken bij het produceren een duurzaam product. We kopen onze stoffen bij een van de schoonste denim fabrieken ter wereld. Deze fabriek heeft het als beleid beleid om actief hun ‘footprint’ in het hele denim productieproces te verkleinen en tegelijkertijd nieuwe manieren te vinden om het werkgeluk van hun medewerkers te vergroten.

 

Deel jouw verhaal

 

Wij vinden ’t belangrijk om ons verhaal te delen met jou. Maar we willen ook graag dat jij je verhaal met ons deelt. Hoe meer je voelt bij een verhaal, hoe groter de kans dat je het onthoudt. Door een verhaal te onthouden raak je geïnspireerd om over gaan tot de juiste acties om een duurzame toekomst te creëren.

Welk verhaal zou jij graag willen vertellen? Het verhaal waarin je vertelt dat je geholpen hebt om boomkap tegen te gaan? Of dat we overal iets van kunnen leren? Het mag en kan allemaal! Laten we samen op zoek gaan naar jouw verhaal en dat speciale gevoel creëren die je voelt wanneer je een boek dichtslaat of de bioscoop verlaat. Help je mee om op zoek te gaan naar de verhalen die ons gaan helpen om een duurzame toekomst te creëren?

Een selectie van duurzaam geproduceerde jeans
Katy - Semi Bleach: Jeans Meisjes

Deze Katy is een superskinny met stretch.

EUR 39,95
Jason - Dalton: Jeans Jongens

Deze Jason is een skinny fit met een lichte stretch.

EUR 39,95
Zoë - Bleach: Culotte Meisjes

Deze licht gestreepte Zoë is een wijde jeans (Culotte) met stretch.

EUR 39,95